Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Mire futja az adó 1%-ból?

2013.03.19. 12:41 Daganatos.hu Alapítvány

facebook_fejlec_1363693105.jpg_851x314

 

Magyarországon a civil szervezeteknek és az egyházaknak ajánlható fel az adó 1+1 százaléka. Ez valóban csak néhány ezer forint egy átlagos jövedelmű dolgozó adójából, ám sok kicsiből óriási segítség nyújtható!

A Daganatos.hu Alapítvány 2005 óta hatékonyan segít a daganatos és leukémiás beteg gyermekek családján. Sokszor nem is gondolnánk, de néhány tízezer forintos támogatás is életmentő lehet. Azok tudják ezt igazán, akik munkájukat feladva, imádkozva ülnek beteg gyermekük ágya mellett – sokszor hónapokig. Ezek a szülők  nem csak attól rettegnek, hogy a rák legyőzheti a gyermeket, a nincstelenség, vagy a többi gyermekük nevelése is kihívás nap mint nap. A gyakran óriási fájdalmakkal küzdő beteg kicsitől pedig minden küzdelmet átvállalnának, ha lenne rá mód, de csak tehetetlenül nézik, hogy gyermekük a rosszulléttel, görcsökkel harcol.

 Lelkierőre, támaszra és anyagi segítségre van szüksége az ilyen helyzetbe került szülőknek, ez a legfontosabb feladatunk. Hisz a kórházi kezelés után még hónapokig, évekig kell kiemelt figyelmet fordítani a gyermekre, melyet kemoterápiával vagy sugárkezeléssel gyógyítottak ki a daganatos betegségből. Az úgynevezett sterilszobák kialakítása, de sokszor még a speciális étrend biztosítása is megterhelő a szülők számára.

 Az összegyűlt 1%-os felajánlások teszik lehetővé, hogy a családok rendszeres anyagi támogatása mellett a korai diagnosztizálásra, a prevencióra, a kezelések pontosabb nyomon követésére, és a kórházak korszerűsítésére is költsünk.

A Heim Pál Gyermekkórház központi laboratóriuma, és a SOTE II. SZ. Klinikagenetikai laboratóriuma is egyedülálló tudományos munkát folytat alapítványunk támogatásával, hisz a daganatos és leukémiás megbetegedés minden esetben versenyfutás az idővel. 

Hiszünk abban, hogy a tudomány, a kutatásokat végző nemzetközileg elismert orvosaink és támogatóink erőfeszítéseinek köszönhetően egyre korszerűbb, kevésbé fájdalmas kezeléseket dolgoznak ki a gyermekkori daganatos, és hematológiai daganatos betegségek tekintetében.  Hiszünk abban is, hogy egyre korábban felismerhető lesz ez a megbetegedés, és egyszer minden csöppséget, gyermeket megóvhatunk ettől a szörnyű, kínzó kórtól.

Számszerűsítve – hisz a fő kérdés az, hogy mire futja az 1%-ból – néhány példa: több mint 85 millió forintot fordítottunk a Heim Pál gyermekkórház diagnosztikai rendszerének fejlesztésére, aminek segítségével évente több 10.000 gyermeket vizsgálnak.A kutatásokra összességében több mint 50 millió forintot költöttünk, de a legutóbbi adományunk, a tumor marker vizsgálatokra alkalmas laborgép is több mint 37 millió forint volt, mellyel évente 70.000 vizsgálatot tudnak elvégezni.

Mind ezt azok a személyek tették lehetővé, akik alapítványunk javára rendelkeztek  adó 1 százalékukról.

 

Szólj hozzá!

Címkék: daganatos alapítvány gyermekek adó 1 százalék leukémiás

A bejegyzés trackback címe:

https://ado-1szazalek.blog.hu/api/trackback/id/tr455147000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása